Pages Menu
Categories Menu

Alchemische spagyrotherapie (spagyriek)

Introductie 14 en 28 maart (Ruiselede) van 10u tot 16u.

Alchemische spagyrie is de kracht van de natuur in haar zuiverste essentie. Bereiding van medicinale planten volgens spagyrische principes (scheiden, zuiveren en samenvoegen van bestanddelen), zorgt voor een bijzonder krachtig concentraat, krachtiger dan een bereiding via reguliere methode. De werking van plantenextracten die op spagyrische wijze zijn bereid strekt zich uit tot lichamelijk, mentaal en emotioneel niveau.

Deze bijzondere vorm van kruidengeneeskunde is ontstaan in het Oude Egypte en verfijnd door Paracelsus. Hij gebruikte alchemie niet om lood in goud te veranderen maar om geneesmiddelen in de meest zuivere vorm te vervaardigen. Deze holistische methode combineert op harmonieuze wijze de kracht van kruidengeneeskunde, homeopathie en mineralentherapie. In Duitsland en Zwitserland is het gebruik van spagyrische middelen al jaren bekend binnen de natuurgeneeskunde. In België en Nederland wordt het reeds toegepast en de belangstelling naar deze methode neemt alsmaar toe.

Een opleiding die zowel apothekers, medisch professionals, therapeuten en elke belangstellende voor de helende kracht van plantenkennis laat maken met de fascinerende wereld van spagyrie.

Inhoud opleiding

  • Kort historisch overzicht met nadruk op het werk van Paracelsus (geestelijke vader van de spagyriek)
  • Symboliek van de alchemie en bereidingswijze spagyrische producten
  • Planten: volksgebruik, signatuur, wetenschap
  • Spagyrie in de praktijk bij mens, dier en planten

Deze opleiding gaat door in Ruiselede (West-Vlaanderen). Opleiding is geschikt voor iedereen met interesse in holistische geneeskunde en alchemie. Je hebt geen voorkennis nodig, wel een open mind. Opleiding kan ook als introductie tot de e-learningopleiding

€195 (opleiding, koffie en versnaperingen en biologische broodjesmaaltijd inbegrepen)