Pages Menu
Categories Menu

Bachbloesemtherapie voor mens en dier

Over de gehele wereld worden bloesemremedies gebruikt dankzij de inspanning en opoffering van Dokter Edward Bach. Hij startte zijn carrière als chirurg in het academisch ziekenhuis in Londen, daarnaast had hij ook een succesvolle eigen praktijk. Maar zijn onvrede om enkel de ziekte te genezen en daarbij niet naar de mens te kijken leidde tot zijn zoektocht naar zuivere remedies waarmee het door emotionele disbalans geblokkeerde geneeskrachtige potentieel weer tot volle bloei kwam.

De bereiding van de bloesemremedies vereist zuiverheid en de vier elementen waardoor de essentie van de plant kan overgaan in het bronwater. De energie die de bloesems, die op het hoogtepunt van de bloei worden geplukt met respect voor de plant en zijn groei, aan het water doorgeven werkt sterk op het emotionele aspect van mens en dier.

Tijdens deze opleiding wordt naast de kennis over de remedies en hun werking veel tijd besteed aan het aspect aandacht voor de client. Liefdevol aanwezig zijn en het stellen van de juiste vragen maken een belangrijk deel uit van de behandelmethode.

‘Het grootste geschenk dat u anderen kunt geven, is zelf gelukkig en hoopvol zijn; dan trekt u hen omhoog uit hun moedeloosheid.’

‘Er bestaat geen ware genezing tenzij er verandering komt in uitzicht, gemoedsrust en innerlijk geluk’

Citaten uit de medische ontdekkingen van Dr. Edward Bach (Weeks, 1981)

Er is ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een uitstap naar Mount Vernon in het Verenigd Koninkrijk, naar het huisje waar dokter Bach gewoond en gewerkt heeft.

Inhoud opleiding

Levensverhaal Dokter E. Bach

De filosofie van Dokter E. Bach

Jezelf als therapeut

38 remedies voor mens en dier

Tijdens deze opleiding wordt naast de kennis over de remedies en hun werking, heel veel tijd en aandacht besteed aan het aspect aandacht voor de cliënt. Liefdevol aanwezig zijn en het stellen van de juiste vragen maken een belangrijk deel uit van de behandelmethode.

Praktische informatie

Type opleiding:            E-Learning
Duur opleiding:           3 maanden
Prijs:                            € 270 (exclusief 21% btw)
Inbegrepen:                 Gedrukte syllabus, toegangscode online 
                                        platform, begeleiding, examens.
Examens:                     1 EMA
Diploma:                      Attest