Onze opleidingen

Wij bieden tal van formules aan zoals online opleidingen via ons eigen leerplatform.  Daarnaast ook blendend learning waarbij de theorie via het leerplatform wordt aangeboden en de praktijk via weekends op locatie, webinars, lezingen,.... Ontdek de verschillende therapievormen zoals Gemmotherapie en phytembryotherapie - aromatherapie - bachbloementherapie - spagyriek - algotherapie - holistische geneeswijzen volgens Hildegard van Bingen - Herbology. 

Gemmotherapie en Phytembryotherapie

Phytembryotherapie en gemmotherapie zijn twee bijzondere vormen van kruidengeneeskunde. Bij deze methoden van fytotherapie wordt gebruik gemaakt van het embryonaal weefsel van de plant.
Na het behalen van zijn doctoraat aan de universiteit van Leuven verdiepte dokter Pol Henry zich in fytotherapie en ontwikkelde een nieuwe therapeutische methode op basis van extracten uit plantenknoppen. Uit die methode ontstond de gemmotherapie, een drainagetherapie die verder werd ontwikkeld door Max Tetau.
Klinische gemmotherapie werkt ondersteunend op het metabolisme, fysische processen en ontgifting. Phytembryotherapie werkt sterk op de psychische processen in het lichaam.

Er wordt bij deze therapieën gewerkt met dezelfde plant, de bereidingswijze van het preparaat en de visie zijn de factoren die deze therapieën van elkaar onderscheiden.

Deze twee methoden van fytotherapie zijn complementair aan elkaar en worden dikwijls samen of opvolgend aan elkaar ingezet om het beste resultaat te behalen.  Bekijk zeker ook even dit korte filmpje

https://youtu.be/fJopRUxNDao

Aromatherapie en hydrolaten

Al eeuwenlang worden etherische oliën gebruikt om lichamelijke en psychische klachten te behandelen en lichaam en geest in balans te brengen. De laatste jaren wint het gebruik van hydrolaten/hydrosols ook steeds meer aan terrein binnen de natuurgeneeskunde. Therapie met essentiële oliën en hydrolaten kan zowel bij mens als dier op professionele wijze worden ingezet.

De bewezen effectiviteit van geur op het welzijn heeft ervoor gezorgd dat er al diverse zorginstellingen, ziekenhuizen en praktijken zijn waar op succesvolle wijze met aromatherapie en hydrolaten wordt gewerkt.

Via de School kun je een opleiding tot aromatherapeut volgen via het online systeem. Van zodra de overheid ons terug toe laat om groepsaktiviteiten te organiseren bieden we praktijklessen aan.  Wil je thuis aan de slag dan kun je je inschrijven voor onze workshops in een box. (Aromatherapy@ home) 

Bachbloesemtherapie voor mens en dier

Over de gehele wereld worden bloesemremedies gebruikt dankzij de inspanning en opoffering van Dokter Edward Bach. Hij startte zijn carrière als chirurg in het academisch ziekenhuis in Londen, daarnaast had hij ook een succesvolle eigen praktijk. Maar zijn onvrede om enkel de ziekte te genezen en daarbij niet naar de mens te kijken leidde tot zijn zoektocht naar zuivere remedies waarmee het door emotionele disbalans geblokkeerde geneeskrachtige potentieel weer tot volle bloei kwam.

De bereiding van de bloesemremedies vereist zuiverheid en de vier elementen waardoor de essentie van de plant kan overgaan in het bronwater. De energie die de bloesems, die op het hoogtepunt van de bloei worden geplukt met respect voor de plant en zijn groei, aan het water doorgeven werkt sterk op het emotionele aspect van mens en dier.

'Het grootste geschenk dat u anderen kunt geven, is zelf gelukkig en hoopvol zijn; dan trekt u hen omhoog uit hun moedeloosheid.'

'Er bestaat geen ware genezing tenzij er verandering komt in uitzicht, gemoedsrust en innerlijk geluk'

Citaten uit de medische ontdekkingen van Dr. Edward Bach (Weeks, 1981)

We bieden de opleiding tot Bachbloesemtherapeut aan via een online opleiding of blended.  Van zodra de overheid ons terug toelaat om groepsactiviteiten te organiseren kun je ook deelnemen aan praktijklessen. 

Herbology, kruidenkennis

Met de School bieden we verschillende mogelijkheden aan om zich te verdiepen in de kruidenkennis. Voor wie zich als professional wilt scholen bieden we een uitgebreide blended learning formule (4 jaar) aan. Deze opleiding is uitgewerkt na meer dan 25 jaar als docent (herboristenopleiding) en tal van buitenlandse opleidingen. Voor de ontwikkeling van deze opleiding is gekeken naar tal van formules aangeboden door buitenlandse toonaangevende instituten. De opleiding voldoet aan internationale eisen.

Blended learning Herbology is een opleiding tot kruidenkenner, kruidenspecialist,... De opleiding is volledig naar voorbeeld van de opleidingen in het buitenland met heel veel aandacht voor wetenschap. Deze opleiding is een verdieping voor herboristen en fytotherapeuten. De opleiding bestaat uit verschillende modules die soms ook afzonderlijk gevolgd kunnen worden. Na het afronden van elke module ontvang je een attest. Alle theorie is online en je beslist zelf hoe lang je erover wilt doen. (studietijd ongeveer 3 uur per week)

Regelmatig worden praktijkmomenten aangeboden (van zodra de wetgeving dit terug toelaat). Je volgt binnen je eigen tempo, lukt het je niet om er bij te zijn? Geen probleem stap gewoon in op een ander moment. Heel veel outdoors activiteiten aangeboden via de school leveren extra praktijkpunten op. de activiteiten die hiervoor in aanmerking komen vind je hieronder.

(*)Blended betekent dat deze opleiding bestaat uit Online opleiding en activiteiten op verplaatsing. Opleidingen op verplaatsing vanaf voorjaar 2021. Neem ook een kijkje bij Outdoors 'kruidenopleiding bij Dr Vogel Zwitserland in 2021' (goed voor 28 praktijkuren!)

Algotherapie, levenskracht uit de zee

De zee herbergt tal van gezondheidsbevorderende ingrediënten.  Van het Plasma van Quinton, magnesium, zeewieren,... Euripides wist het al 2000 jaar geleden.  Wij ontdekken het nu... Tijdens deze opleiding maak je kennis met algen, zeewieren als typische plantengroep maar ook marine magnesium, plasma van Quinton,... zijn je na deze opleiding niet meer vreemd.
Deze opleiding wordt volledig online via het digitale leerplatform aangeboden.  uiteraard raden we aan om van zodra de overheid het terug toe laat zeker deel te nemen aan de praktijkstages zowel op Cap Gris Nez als in Bretagne. 

Holistische geneeskunde volgens Hildegard van Bingen

k ben al gans mijn leven gefascineerd door Hildegard van Bingen. Ondertussen mag ik al 20 jaar mensen begeleiden en inspireren tijdens de residentiële workshops in de abdij Sankt Hildegardis. (Duitsland) Elke opleiding is anders en heerlijk.

Ik vind het dan ook heerlijk om mensen mee te nemen in de filosofie van Hildegard van Bingen. Haar visie over holistische geneeskunde, kruiden, edelstenen, voeding, muziek, visioenen en prachtige mandala's.

Zien dat dit elke deelnemer op een of andere manier raakt maakt mij intens en diep gelukkig.

De opleiding gaat telkens door in de abdij gesticht door Hildegard zelf. We verblijven in het prachtige vernieuwde gastenverblijf. De kamers zijn eenpersoonskamers voorzien van badkamer en toilet. De maaltijden gebruken we in de gasten-eetruimte van de zusters. Je geniet er van de stilte, de rust, de mooie vergezichten, muziek, tuin,...

Naast de opleiding is er voldoende mogelijkheid om tot rust te komen, tijd te nemen voor wat meditatie, bezinning,...