Pages Menu
Categories Menu

docententeam

@bout Nancy Popieul

Nancy is van kindsbeen af geinteresseerd in de natuur en natuurgeneeswijzen.

Zij studeerde oa. herborist, gemmotherapie, fytotherapie, bachbloemen, aromatherapie, spagyriek en orthomoleculaire geneeskunde. Daarnaast besliste zij om op latere leeftijd ook nog een universitaire studie Health Science in de Uk aan te vatten. Zij blijft zich continue bijscholen in diverse disciplines.

Ondertussen ook al zo’n 25 jaar docente en producttrainer voor diverse bedrijven. Vanuit haar grote passie is zij gestart met de School voor Westerse Natuurgeneeswijzen.

@bout Greta Deconinck

De rode draad doorheen haar leven is iets betekenen voor de andere, een luisterend oor, een ondersteunend gesprek, samen op weg gaan ,…

In haar schoolstudies richtte zij zich vooral op het ondersteunen van het fysieke lichaam, zo studeerde ze af als verpleegaspirante en medisch secretaresse.

Als ontspanning gaat ze graag wandelen in de natuur, de natuur heeft ons zoveel te bieden…vandaar ook haar interesse in natuurgeneeskunde.

Zo volgde ze diverse jaartrainingen als herborist, gemmotherapeut, aromatherapeut, orthomoleculair therapeut, Bach bloemen en een 4 jarige opleiding tot Centering Practitioner.

Het lichaam zie zij vanuit een holistisch aspect, een drie-eenheid: lichaam, geest, ziel. We bestaan als hele persoon niet uit afzonderlijke delen, maar uit een geheel. Iedere onevenwicht beïnvloedt ons totale persoon van zijn. 

Nog steeds volgt zij talrijke bijscholingen. 

In 2017 startte zij met een  praktijk waar zij cliënten individueel begeleid. Verder deelt zij haar  kennis via artikels die ze schrijft en is zij gastdocent in verschillende vakgebieden van de natuurgeneeswijzen.