Pages Menu
Categories Menu

Een lezing organiseren?

Naar aanleiding van de covid-19 maatregelen is het voor bedrijven, winkels en culturele centra of vzw’s vaak niet mogelijk om een lezing te organiseren. Daarom bieden wij vanaf 15 juni de mogelijkheid om dit via een webinarsysteem toch mogelijk te maken. Concreet betekent dit dat er een thema, datum en uur wordt afgesproken. De organisatie maakt de publiciteit en zorgt voor de deelnemers. Deelnemers hebben een uiteraard wifi en een laptop/… nodig. Deelnemers ontvangen een link met een persoonlijke code en loggen in op het afgesproken tijdstip. Ze nemen deel aan een interactieve lezing waarbij ze via chat hun vragen aan de docent kunnen overmaken.  Zo’n webinar kan afgesloten worden met uiteraard een persoonlijke uitnodiging van de organiserende winkel

Wil je als beroepsfederatie, vereniging, school, organisatie, vriendenkring,…een vormingsactiviteit organiseren? Dan kun je steeds een beroep doen op Nancy Popieul. 

Ontdek ook onze e-campus


Zij is een ervaren spreekster en docente natuurgeneeswijzen en algemeen directeur van de School voor Westerse natuurgeneeswijzen.  Daarnaast is zij als therapeut werkzaam in de praktijk bij haar thuis en auteur van verschillende boeken.

Zij is gepassioneerd en deelt graag haar kennis.  Ze weet jong en oud te boeien. Lezingen worden steeds op maat uitgewerkt met aandacht voor het doelpubliek. Elk thema kan omgezet worden in een aangepast webinar.

Duurtijd: 1.5 tot 2u

Prijs op aanvraag – vraag vrijblijvend offerte aan.

Thema’s

Een ogen-blik, gezonde kijk op ogen 

Uw ogen verzorgen is belangrijk.  We leven in een maatschappij waarbij we de ogen ontzettend veel belasten, computerwerk, autorijden, etc.  Tijdens deze voordracht maak je kennis met tal van remedies die de gezondheid van de ogen ondersteunen.

Allergie – epidemie van de toekomst

De laatste jaren zien we veel meer mensen met een allergische reactie op iets. Mensen zijn allergisch voor huisstofmijt, pollen, dieren, bepaalde voedingsmiddelen … Allergieën zijn niet meer weg te denken uit onze moderne maatschappij. Maar wat is dat eigenlijk? En waarom zijn zoveel mensen allergisch? Tijdens deze voordracht praten we over immuniteit. Je krijgt inzicht in het ontstaan van een allergie. Je leert over kruiden, vitaminen en mineralen, etherische oliën en andere middeltjes die een allergische reactie kunnen verzachten of de immuniteit opbouwen en zo de allergie laten verdwijnen.

Over slapen en goed slapen 

Tijdens deze voordracht bekijken we het belang van een gezonde slaap,…   Hoe komt het dat veel mensen niet lekker slapen, ‘s morgens niet uitgerust opstaan.  We gaan dieper in op natuurlijke remedies om  uw slaap te verbeteren. 

Immuniteit, uw weerstand verhogen

We bekijken alle facetten van onze immuniteit.  Daarnaast maak je kennis met natuurlijke remedies die je immuniteit een boost geven.

Cholesterol, een gezond verhaal

Wat is cholesterol, wat zijn vetten, gezonde vetzuren,…. We duiken in dit verhaal.  Hoe hou je je cholesterol in evenwicht, wat bestaat er aan natuurlijke remedies die je hierbij kunnen helpen….

Nieren en blaas

Veel mensen hebben last van chronische blaasontsteking.  Tijdens deze voordracht bestuderen we de urinewegen.  Hoe hou je ze gezond en vooral welke remedies werken ondersteunend. 

Stress, examens, Burn-out,…

Kom tijdens deze voordracht te weten welke planten je kunnen helpen als ondersteuning bij stress, burn-out, oververmoeidheid, concentratiestoornissen.

Pijnlijke gewrichten en pezen

Wil je gezond en vrij kunnen bewegen met natuurlijke remedies. Leer tijdens deze voordracht hoe je met kruiden en aromatherapie je ligamenten en gewrichten kan soepel houden en welke supplementen en voeding je kunnen helpen.

Gezond zwanger worden en zijn

Tijdens deze voordracht maak je kennis met gezonde voeding en kruidenremedies veilig voor, tijdens en na de zwangerschap. Ontdek hoe je tijdens de pre-conceptie zo goed mogelijk je lichaam kan voorbereiden.  Dit ten voordele van de moeder maar vooral ook de baby.  Leer hoe je met natuurlijke remedies je hormonen in evenwicht kan houden en herbalanceren na de bevalling. 

Menopauze – andropauze

De menopauze en de andropauze gaan gepaard met veel veranderingen in het lichaam.  Deze veranderingen brengen vaak ook ongemakken met zich mee.  Ontdek tijdens de voordracht wat er gebeurt in het lichaam, wat de ongemakken veroorzaakt en uiteraard welke natuurlijke remedies er bestaan om het lichaam te ondersteunen tijdens deze belangrijke fasen.

Huid

Een stralende huid start met een gezond lichaam. Bij tekorten vanuit voeding of niet goed functionerende organen reflecteert vaak het eerst via de huid.  Tijdens deze voordracht wordt ingegaan op het gezond houden van de huid met evenwichtige ondersteunende producten.

Spijsvertering

Veel mensen hebben last van de spijsvertering.  Brandend maagzuur, opgeblazen gevoel, stoelgangproblemen,…. Veel natuurlijke middelen zorgen voor comfort bij tal van ongemakken.

Al het wondere uit de zee

De zee biedt ons heel wat gezonde nutriënten.  Een ware ontdekkingsreis

Eating the sun

Planten maken voedingstoffen aan onder invloed van zonlicht en dit via de fotosynthese.  Dit is een van de meest levensnoodzakelijke processen voor mens en dier.  Herontdek het belang van groene bladgroenten voor de gezondheid.

Aromatherapie

Introductie over aromatherapie.  Wat komt aan bod?  Productieproces – veiligheid – hoe lees je de verpakking – hoe gebruik je ze correct – verstuivers – draagoliën – bloesemwaters…  Ondertussen komen ook telkens een aantal etherische oliën aan bod zodat de deelnemer thuis op een eenvoudige manier aan de slag kan met een aantal etherische oliën.  Afhankelijk van het seizoen kunnen de thema’s aangepast worden zoals aromatherapie voor de gewrichten, winter, huisapotheek, wat neem je mee op reis, … gamma kan besproken worden een aangepast worden aan de vraag van de organisator.

Nieuwe thema’s binnen de aromatherapie: aromatherapie in de ouderlingenzorg – aromatherapie en palliatieve zorg – aromatherapie en oncologie – aromatherapie bij kinderen en jongeren – aromatherapie en kleine huisdieren

Draagoliën voor aromatherapie

Binnen de aromatherapie worden basisoliën of draagoliën gebruikt.  Deze oliën hebben elk hun eigen eigenschappen.  Je kunt ze gebruiken als huidverzorging maar ook omwille van een optimaal product te maken met etherische oliën.  Wil je ze allemaal leren kennen en uitproberen?  Dan is deze voordracht zeker iets voor jou. 

Energy and vitality

Voel je goed in je vel, ga lekker fit door het leven… dit wilt toch iedereen.  Lekker slapen, een goed humeur,…. De natuur kan je hierbij helpen.

Fytotherapie, the next generation, planten van bij ons

Tijdens deze voordracht gaan we dieper in op de moderne betekenis van fytotherapie.  Na een introductie van wat fytotherapie is en hoe de producten gemaakt worden gaan we dieper in op een aantal planten.

Kruiden, the next generation, een wereldreis

Steeds meer zien we planten uit alle delen van de wereld in onze kruidenproducten verschijnen.  Tijdens deze voordracht leer je deze planten kennen.  Een boeiende en kruidige wereldreis. (chilipeper – vijgcactus – groene koffie – olijfboom – bamboe – saffraan – ashwaghanda – maca – cistusroos,…)

Alchemische spagyriek

Alchemische spagyriek is een specifieke tak binnen de westerse natuurgeneeswijzen, zijn roots in het Oude Egypte, op punt gesteld door Paracelsus en binnen onze huidige natuurgeneeswijzen herontdekt. Wil je er meer over weten? Tijdens deze lezing maak je kort kennis met de ontstaansgeschiedenis, bereiding en tal van planten bekeken vanuit een totaal nieuw standpunt dan de fytotherapie.