Gemmotherapie en Phytembryotherapie

Ontdek de opleidingen, ( beginners en professionals) webinars live of on demand

Phytembryotherapie en gemmotherapie zijn twee bijzondere vormen van kruidengeneeskunde. Bij deze methoden van fytotherapie wordt gebruik gemaakt van het embryonaal weefsel van de plant.

Na het behalen van zijn doctoraat aan de universiteit van Leuven verdiepte dokter Pol Henry zich in fytotherapie en ontwikkelde een nieuwe therapeutische methode op basis van extracten uit plantenknoppen. Uit die methode ontstond de gemmotherapie, een drainagetherapie die verder werd ontwikkeld door Max Tetau.
Klinische gemmotherapie werkt ondersteunend op het metabolisme, fysische processen en ontgifting. Phytembryotherapie werkt sterk op de psychische processen in het lichaam.

Er wordt bij deze therapieën gewerkt met dezelfde plant, de bereidingswijze van het preparaat en de visie zijn de factoren die deze therapieën van elkaar onderscheiden.

Deze twee methoden van fytotherapie zijn complementair aan elkaar en worden dikwijls samen of opvolgend aan elkaar ingezet om het beste resultaat te behalen. 

Academie voor gemmotherapie: 

https://www.academie-voor-gemmotherapie.com

Docent Nancy Popieul, docent gemmotherapie en phytembryotherapie sinds 1998, auteur verschillende boeken gemmotherapie, gastspreker voor toonaangevende bedrijven.