Herbology, science and tradition

Herbology, kruidenkennis

Met de School bieden we verschillende mogelijkheden aan om zich te verdiepen in de kruidenkennis. Voor wie zich als professional wilt scholen bieden we een uitgebreide blended learning formule (4 jaar) aan. Deze opleiding is uitgewerkt na meer dan 25 jaar als docent (herboristenopleiding) en tal van buitenlandse opleidingen. Voor de ontwikkeling van deze opleiding is gekeken naar tal van formules aangeboden door buitenlandse toonaangevende instituten. De opleiding voldoet aan internationale eisen.

Blended learning Herbology is een opleiding tot kruidenkenner, kruidenspecialist,... De opleiding is volledig naar voorbeeld van de opleidingen in het buitenland met heel veel aandacht voor wetenschap. Deze opleiding is een verdieping voor herboristen en fytotherapeuten. De opleiding bestaat uit verschillende modules die soms ook afzonderlijk gevolgd kunnen worden. Na het afronden van elke module ontvang je een attest. Alle theorie is online en je beslist zelf hoe lang je erover wilt doen. (studietijd ongeveer 3 uur per week)

Regelmatig worden praktijkmomenten aangeboden (van zodra de wetgeving dit terug toelaat). Je volgt binnen je eigen tempo, lukt het je niet om er bij te zijn? Geen probleem stap gewoon in op een ander moment. Heel veel outdoors activiteiten aangeboden via de school leveren extra praktijkpunten op. de activiteiten die hiervoor in aanmerking komen vind je hieronder.

De opleiding wordt binnenkort via het systeem modules aangeboden.  Je studeert in je eigen tempo en legt na elke module indien gewenst een examen af.  Hiermee verzamel je credits.  Bij het afronden van opleiding ontvang je je diploma.  Binnenkort worden de beschikbare modules op de website aangeboden.

De opleiding bestaat oa uit volgende modules

 • Geschiedenis van de kruidengeneeskunde
 • Plantkunde - determineren + praktijkmomenten
 • Biochemische bestanddelen in planten - werkzame bestanddelen met introductie biochemie
 • Materia Medica - volksgeneeskunde en wetenschap
 • Anatomie en pathologie in functie van de herbology
 • Kloostertuinen - ontstaan en ontwikkeling - Planten uit de kloostertuin - kloosterremedies
 • Plantenpreparaten - bereidingen thuis - officiële bereidingen - samenstellingen - productontwikkeling
 • Keukenkruiden en huishouden
 • Basisbegrippen holistische geneeskunde
 • Nutritherapie
 • Wetgeving / beroepsmogelijkheden / vaardigheden ontwikkelen tot lesgeven - wandelingen begeleiden etc 
 • Inleiding tot uitvoerend wetenschappelijk onderzoek - opmaken van een wetenschappelijk dossier -... 
 • ...:...

Vanaf september 2021 komen alle modules online.  Je stelt zelf je opleiding samen in functie van je tijd en noodzaak en budget. Een aantal modules zijn noodzakelijk om je diploma te behalen.  Deze worden afgerond met een examen.  Je ontvangt een attest na het afleggen van dit examen.  Van zodra je binnen een periode van 5 jaar alle noodzakelijke attesten met positief resultaat  kunt voorleggen + aan de hand van een thesis kunt aantonen over de nodige inzichten te beschikken, wordt dit omgezet naar een getuigschrift (alleen theoretische gedeelte) of diploma (theorie en praktijk).  Geen nood aan een getuigschrift of diploma?  Je kunt ook elke module apart volgen. 

Elke module bestaat uit een textbook en online begeleiding.