Herbology, science and tradition

Herbology, kruidenkennis

Met de School bieden we verschillende mogelijkheden aan om zich te verdiepen in de kruidenkennis. Voor wie zich als professional wilt scholen bieden we een uitgebreide blended learning formule (4 jaar) aan. Deze opleiding is uitgewerkt na meer dan 25 jaar als docent (herboristenopleiding) en tal van buitenlandse opleidingen. Voor de ontwikkeling van deze opleiding is gekeken naar tal van formules aangeboden door buitenlandse toonaangevende instituten. De opleiding voldoet aan internationale eisen.

Blended learning Herbology is een opleiding tot kruidenkenner, kruidenspecialist,... De opleiding is volledig naar voorbeeld van de opleidingen in het buitenland met heel veel aandacht voor wetenschap. Deze opleiding is een verdieping voor herboristen en fytotherapeuten. De opleiding bestaat uit verschillende modules die soms ook afzonderlijk gevolgd kunnen worden. Na het afronden van elke module ontvang je een attest. Alle theorie is online en je beslist zelf hoe lang je erover wilt doen. (studietijd ongeveer 3 uur per week)

Regelmatig worden praktijkmomenten aangeboden (van zodra de wetgeving dit terug toelaat). Je volgt binnen je eigen tempo, lukt het je niet om er bij te zijn? Geen probleem stap gewoon in op een ander moment. Heel veel outdoors activiteiten aangeboden via de school leveren extra praktijkpunten op. de activiteiten die hiervoor in aanmerking komen vind je hieronder.

De opleiding wordt binnenkort via het systeem modules aangevboden.  Je studeert in je eigen tempo en legt na elke module indien gewenst een examen af.  Hiermee verzamel je credits.  Bij het afronden van opleiding ontvang je je diploma.  Binnenkort worden de beschikbare modules op de website aangeboden.