Herbology, science and tradition

Herbology, kruidenkennis

Met de School bieden we verschillende mogelijkheden aan om zich te verdiepen in de kruidenkennis. Voor wie zich als professional wilt scholen bieden we een uitgebreide blended learning formule (4 jaar) aan. Deze opleiding is uitgewerkt na meer dan 25 jaar als docent (herboristenopleiding) en tal van buitenlandse opleidingen. Voor de ontwikkeling van deze opleiding is gekeken naar tal van formules aangeboden door buitenlandse toonaangevende instituten. De opleiding voldoet aan internationale eisen. We doen hiervoor een beroep op docenten met jarenlange ervaring. 

De opleiding Herbology stel je volledig samen zoals het voor jou best past.  Er zijn uiteraard modules die dienen gevolgd te worden.  Reken op een gemiddelde studietijd van ongeveer 3 uur per week.  Je krijgt echter alle tijd om daaraan te voldoen.  Je schrijft in op de module, ontvangt het cursusmateriaal thuis alsook je login op het platform.  Je studeert in je eigen beschikbare tijd, kan vragen stellen via chat, mail,... aan je docent.  Loop je vast dan kan een videochat worden voorzien. (afspraak wordt gemaakt tussen cursist en docent). Je sluit af met een examen.  Je ontvangt na het slagen voor je examen een document van deelname. Heb je alle aanbevolen modules gevolgd en deelgenomen aan het EMA (eindexamen) dan ontvang je je diploma Herbology.  Er wordt wel aanbevolen dat je alle modules doorloopt binnen een periode van maximum 4 jaar. 

Regelmatig worden praktijkmomenten aangeboden (van zodra de wetgeving dit terug toelaat). Je volgt binnen je eigen tempo, lukt het je niet om er bij te zijn? Geen probleem stap gewoon in op een ander moment. Heel veel outdoors activiteiten aangeboden via de school leveren extra praktijkpunten op. de activiteiten die hiervoor in aanmerking komen vind je hieronder.

Vanaf september 2021 komen geleidelijk tal van modules online.  Je stelt zelf je opleiding samen in functie van je tijd en noodzaak en budget. Geen nood aan een getuigschrift of diploma?  Je kunt ook elke module apart volgen. 

Elke module bestaat uit een textbook en online begeleiding.  (Je ontvangt bij de meeste modules een gedrukte syllabus thuis en een handige bewaarmap)