Pages Menu
Categories Menu

Intensieve opleiding Holistische geneeskunde volgens Hildegard van Bingen

Opleiding met verblijf in de Sankt Hildegardis abtei in Rüdesheim am Rhein

Van 25 mei 2020 11u tot 28 mei 2020 11u45 of

van 13 juli 2020 11u tot 16 juli 2020 11u45I

Hildegard van Bingen had een speciale visie over het leven, het omgaan met geneeskunde.  De Hildegardis Heilkunde wordt in Duitsland nog algemeen toegepast in de complementaire geneeskunde. Haar beeld van de Godsmens staat centraal.  Deze opleiding staat dan ook in teken van de Godsmens, Liefde voor het leven. 

Programma: historische situering – Liefde voor het Leven – ritmes van het leven – werken met de temperamenten – causae et curae (oorsprong en behandelen van ziekten volgens Hildegard van Bingen) kruiden vroeger en nu – edelstenen, muziek,…

Dit is een intensieve opleiding in kleine groep (5 personen max). Van de deelnemers wordt een zekere maturiteit in de holistische geneeskunde verwacht. Tijdens deze opleiding wordt je ook met jezelf en je plaats in de maatschappij geconfronteerd. Ben je niet zeker dat dit iets voor jou is, neem dan even contact op via het infoformulier.

€795: 3 overnachtingen volpension op basis van 1 persoonskamers met badkamer – ontbijt (di-do ) – middagmaal (ma-wo) en avondeten(ma-wo) – syllabus – bio-koffie en thee en versnapperingen tijdens de workshops inbegrepen – alle workshops met uitzondering bezoek kruidentuin gaan door in de Abtei Sankt Hildegard te Rüdesheim am Rhein – kamers hebben zicht op de binnenkoer met vijver of op de vallei van de Rijn.

Deze cursus gaat door in het Nederlands…. Je hoeft geen voorkennis te hebben, wel de bereidheid om de confrontatie met jezelf aan te gaan.

Uw deelname is pas geldig na ontvangst van het inschrijvingsgeld op onze rekening. Er is mogelijkheid tot lactosevrij en glutenvrij mits dit bij inschrijving te melden.