Pages Menu
Categories Menu

Intensieve opleiding Holistische geneeskunde volgens Hildegard van Bingen

Opleiding met verblijf in de Sankt Hildegardis Abtei in Rüdesheim am Rhein

Van 25 mei 2020 11u tot 28 mei 2020 11u45 (VOLZET) of

van 13 juli 2020 11u tot 16 juli 2020 11u45 (nog 3 plaatsen vrij!)

van 26 april 2021 tot 29 april 2021 nog 5 plaatsen vrij!

Hildegard van Bingen had een speciale visie over het leven, het omgaan met geneeskunde.  De Hildegardis Heilkunde wordt in Duitsland nog algemeen toegepast in de complementaire geneeskunde. Haar beeld van de Godsmens staat centraal.  Deze opleiding staat dan ook in teken van de Godsmens, Liefde voor het leven, verbondenheid, aanwezigheid bij jezelf en de andere, vertrouwen, microkosmos-macroskosmos,… kortom de alchemie van Leven, Liefde en Gezondheid.

Programma: historische situering – Liefde voor het Leven – ritmes van het leven – werken met de temperamenten – causae et curae (oorsprong en behandelen van ziekten volgens Hildegard van Bingen) maar ook kruiden vroeger en nu – edelstenen, muziek,… (op donderdag sluiten we deze opleiding af in de kruidentuin) – De workshops gaan door in de voormiddag en namiddag. Tussendoor kun je genieten van de stilte en de rust, de gezangen van de zusters in de abdijkerk of een mooie wandeling maken.

Dit is een intensieve opleiding in kleine groep (5 personen max). Van de deelnemers wordt een zekere maturiteit in de holistische geneeskunde /denkwijze verwacht. Tijdens deze opleiding wordt je ook met jezelf en je plaats in de maatschappij geconfronteerd. Ben je niet zeker dat dit iets voor jou is, neem dan even contact op via het infoformulier.

geniet alvast van de muziek in de abdij:

https://wdrmedien-a.akamaihd.net/medp/podcast/weltweit/fsk0/207/2070648/wdrlebenszeichen_2019-12-26_derklangdeshimmels_wdr5.mp3?fbclid=IwAR0wXfWnxJMVNoS4hAlY2peUs9cUpn8CRXHMQlD-I9N7pN2yp2Ew_gDuXkE

€795: 3 overnachtingen volpension op basis van 1 persoonskamers met badkamer in het gastenverblijf van de abdij – ontbijt (di-do ) – middagmaal (soep, warme maaltijd en dessert ma-wo) en avondeten(broodmaaltijd ma-wo) – syllabus – bio-koffie en thee en versnapperingen tijdens de workshops inbegrepen – alle workshops met uitzondering bezoek kruidentuin gaan door in de Abtei Sankt Hildegard te Rüdesheim am Rhein – kamers hebben zicht op de binnenkoer met vijver of op de vallei van de Rijn.

Deze cursus gaat door in het Nederlands…. Je hoeft geen voorkennis te hebben, wel de bereidheid om de confrontatie met jezelf aan te gaan.

Deelname is pas geldig na ontvangst van het inschrijvingsgeld op onze rekening. Er is mogelijkheid tot lactosevrij en glutenvrij mits dit bij inschrijving te melden.


Reactie cursist

Ik denk nog elke dag aan de opleiding in Bingen. Er zijn voor mij zoveel linken en verbanden gelegd dat er voor mij enorm veel puzzelstukjes in mekaar gevallen zijn. Een puzzel waar ik in feite al heel mijn leven naar op zoek ben, de samenhang van alles, van t leven ….
Ik heb zo genoten van het aanbod,  de visie van Hildegard,  van het inhoudelijk en van de locatie- het klooster- als de uitstappen, als de groep mededeelnemers.  De workshop heeft me mezelf en het leven dieper doen begrijpen.   Ik was ook heel blij met de manier hoe Nancy die cursus gaf, met zoveel plezier, en passie en enthousiasme  en ladingen kennis. Elke vraag die uit de deelnemers kwam kon ze vanuit  een grote achtergrond beantwoorden.
Ik stelde het deelnemen aan de cursus al vele jaren uit. En ik ben zo blij dat ik mezelf nu de deugd en t plezier gunde mee te gaan.