webinars live najaar 2021

Inschrijven voor een webinar is noodzakelijk en doe je via de bijhorende link. in deze reeks bespreken we telkens 1 plant als monografie.  Je maakt kennis met plant zowel botanisch, werkzame bestanddelen maar vooral ook eigenschappen binnen de fytotherapie, aromatherapie, gemmotherapie... 

Granaatappel, Punica granatum 27/09/2021 om 18u30 spreker Nancy Popieul

De granaatappel wordt stilaan een belangrijke plant binnen de fytotherapie. De granaatappel wordt verwerkt in tal van supplementen en supersappen.  Tijd dus om hem te ontdekken van gezond fruit tot fyto. Tijdens dit webinar maak je kennis met de beknopte monografie.


Plant in de kijker - kruiden - gemmotherapie - phytembryotherapie

Duindoorn, Hippophae rhamnoides 11/10/2021 om 18u30 spreker Nancy Popieul

Duindoorn met zijn mooie oranjebessen is niet alleen een bron van vitamine C.  Hij speelt een waardevolle rol in de fytotherapie maar ook binnen de gemmotherapie -phytembryotherapie. Tijdens dit webinar maak je kennis met de beknopte monografie.

Plant in de kijker - kruiden         

Ashwagandha, Withania sominfera 15/11/2021 om 18u30 spreker Greta Deconinck

Ashwagandha is een plant die goed gekend is binnen de Ayurveda.  recent heeft hij ook zijn plaats verovert in de Westerse kruidengeneeskunde. Tijdens dit webinar maak je kennis met de beknopte monografie.Plant in de kijker - kruiden

Rode klaver, Trifolium pratense 13/12/2021 om 18u30 spreker Greta Deconinck

Rode klaver is vooral gekend omwille van zijn werking tijdens de menopauze.  Rode klaver heeft echter veel meer positieve eigenschappen voor de gezondheid.  Tijdens dit webinar maak je kennis met de beknopte monografie.

Plant in de kijker - kruiden

Wierook, Boswelia sp. 18/10/2021  om 18u30 spreker Greta Deconinck

Misschien zag je al op producten in de bio-winkel dat wierook gebruikt werd.  Wierook heeft de laatste jaren meer en meer de markt verovert.  Tijd om hem nu te ontdekken. Tijdens dit webinar maak je kennis met de beknopte monografie

.

Plant in de kijker - kruiden                                  

Nootmuskaat - Foelie - Myristica fragrans 22/11/2021 om 18u30 spreker Nancy Popieul

Nootmuskaat en foelie, het een het zaad en de andere de zaadrok.  Een plant met een bijzondere geeschiedenis en gebruik. Je maakt kennis met deze geschiedenis maar ook zijn gebruik. Het webinar sluit af met het originele recept van de Eggnog... Tijdens dit webinar maak je kennis met de beknopte monografie. 

Plant in de kijker - kruiden

Rozenwortel, Rhodeola rosea 20/12/2021 om 18u30 spreker Nancy Popieul

Rhodeola is een veel beschreven plant.  Ze maakt deel uit van tal van wetenschappelijke studie. Wil je weten wat Rhodeola voor jou kan betekenen? Tijdens dit webinar maak je kennis met de beknopte monografie. 

Plant in de kijker - kruiden - gemmotherapie 

Ginkgo Biloba of japanse tempelboom 25/10/2021 om 18u30 spreker Nancy Popieul

De ginkgo biloba, een prachtige en veelzijdige boom. Ontdek deze waardevolle boom die niet alleen geschikt is om het geheugen te bevorderen maar heel breed werkend is naar bijna alle lichaamsfuncties. Tijdens dit webinar maak je kennis met de beknopte monografie.

Plant in de kijker - kruiden

Bacop, Bacopa monnieri 29/11/2021 om 18u30 spreker Greta Deconinck

Wist je dat bacopa gebruikt wordt om je concentratie te verhogen? Deze plant heeft ook een positieve werking op het geheugen.  Meer weten?Tijdens dit webinar maak je kennis met de beknopte monografie.  
Plant in de kijker - kruiden         

Maca, Lepidium meyenii 08/11/2021 om 18u30  spreker Nancy Popieul           

Maca ook wel eens Peruviaanse ginseng genoemd. Wordt van oudsher gebruikt omwille van zijn tonische werking.  De maca heeft nog tal van andere werkingen en is een waardevolle plant tijdens de menopauze.Tijdens dit webinar maak je kennis met de beknopte monografie.


Plant in de kijker - kruiden - gemmotherapie - phytembryotherapie

Olijfboom, Olea europea 06/12/2021 om 18u30 spreker Nancy Popieul

Uiteraard kennen we allemaal de olijven tijdens de apertief en de olijfolie in de keuken.  Maar wist je dat het bland gebruikt wordt en de knop omwille van tal werkingen naar onze gezondheid?  Maak kennis met deze bijzondere boom. Tijdens dit webinar maak je kennis met de beknopte monografie.