Pages Menu
Categories Menu

Kruiden van Dr. Vogel

Kruidenopleiding in de gebouwen van Dr Vogel, Zwitserland van 10 tot 15 mei 2021 UNIEKE GELEGENHEID

Alfred Vogel (1902 – 1996)

“De natuur was mijn beste leerschool.”

Alfred Vogel was de Zwitserse autodidact en pionier op het gebied van natuurlijke gezondheid. Gedurende zijn leven wilde hij begrijpen hoe planten als geneesmiddelen kunnen worden ingezet.  Hij ging op ontdekking in de natuur.  In 1963 werd het bedrijf van Dr. Vogel opgericht.  Ondertussen zijn de producten van Dr. Vogel over heel Europa en daarbuiten gekend.

Hij schreef naast tal van artikelen het boek ‘de kleine dokter’ dat ondertussen in 12 talen is vertaald. 

De opleiding gaat door in de gebouwen van dr Vogel in Teufen en Roggwill (Zwiterland omgeving Sankt Gallen)

Van maandag tot vrijdagmiddag maak je kennis met tal van planten door Dokter Vogel beschreven. We bezoeken het bedrijf, productiehal, de kruidentuin en het museum,… We wandelen langs alpenweiden op de paden door Dokter Vogel voorgesteld. De praktijk en theorie wisselen zich mooi af. Deze opleiding is geschikt voor herboristen en fytotherapeuten, naturopaten,… maar zeker ook voor mensen die geen voorkennis hebben en zich willen verdiepen in de kruidengeneeskunde.

€450 per persoon ingbegrepen: opleiding maandag tot vrijdagmiddag, wandelingen, bedrijfsbezoek, gids, middagmaal. maandag tot donderdag 10u tot 16u – vrijdag 10u tot 12u. Opleiding in het Nederlands of met vertaling. Begeleiding Nancy Popieul. (attest voor accreditatie mogelijk)

Niet inbegrepen vervoer, verblijf , ontbijt en avondmaal. Teufen en Roggwill zijn zeer goed bereikbaar met openbaar vervoer. (vliegtuig, trein, bus). Er zijn tal van overnachtingsmogelijkheden in de omgeving (van jeugdherberg, chalets, hotels,…).

Reis kan pas doorgaan bij voldoende inschrijvingen. Je bent pas ingeschreven na ontvangst van het inschrijvingsgeld. Indien de reis niet kan doorgaan dan wordt dit inschrijvingsgeld integraal teruggestort. (hiervoor wordt enkel rekening gehouden met betaalde inschrijvingen) De School beslist eind december 2020. Inschrijving gebeurt in volgorde van betaling. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar.