Pages Menu
Categories Menu

Lezingen en opleidingen te Ruiselede inschrijven noodzakelijk

Boost je weerstand met natuurlijke remedies

8 maart 2020 van 14u tot 17u

Tijdens deze lezing maak je kennis met hoe je weerstand werkt en hoe je deze kan verhogen. We praten over gezonde darmen, voeding om de weerstand te verhogen en tal van kruidenremedies, gemmotherapie, aromatherapie en spagyriek.

Introductie opleiding alchemische spagyriek of spagyrotherapie

Zaterdag en zondag 28 en 29 maart van 10 u tot 16u

Alchemische spagyrie is de kracht van de natuur in haar zuiverste essentie. Bereiding van medicinale planten volgens spagyrische principes (scheiden, zuiveren en samenvoegen van bestanddelen), zorgt voor een bijzonder krachtig concentraat, krachtiger dan een bereiding via reguliere methode. De werking van plantenextracten die op spagyrische wijze zijn bereid strekt zich uit tot lichamelijk, mentaal en emotioneel niveau.
Deze bijzondere vorm van kruidengeneeskunde is ontstaan in het Oude Egypte en verfijnd door Paracelsus. Hij gebruikte alchemie niet om lood in goud te veranderen maar om geneesmiddelen in de meest zuivere vorm te vervaardigen. Deze holistische methode combineert op harmonieuze wijze de kracht van kruidengeneeskunde, homeopathie en mineralentherapie. In Duitsland en Zwitserland is het gebruik van spagyrische middelen al jaren bekend binnen de natuurgeneeskunde. In België en Nederland wordt het reeds toegepast en de belangstelling naar deze methode neemt alsmaar toe.
Een opleiding die zowel apothekers, medisch professionals, therapeuten en elke belangstellende voor de helende kracht van plantenkennis laat maken met de fascinerende wereld van spagyrie.

Gezondheid uit de kloostertuin
zondag 19 april van 10u tot 16u
We vinden heel veel kruidentuinen verbonden aan kloosters en abdijen… Paters en nonnen waren vaak heel goede kruidengenezers. Wil je kennis maken met deze rijkdom? Tijdens deze workshop neem ik je mee op virtuele wandeling doorheen kloostertuinen, traditionele plantenremedies en geneeskrachtige kruiden.