Pages Menu
Categories Menu

Opleidingen @outdoor

Deze opleidingen gaan door op verplaatsing. Meestal worden deze opleidingen door externe organisatoren aangeboden. Inschrijven doe je dan ook via hen.

Lezing Gemmotherapie bij kleine huisdieren

Gemmotherapie is een bijzondere tak van de fytotherapie die gebruik maakt van de knoppen en jonge scheuten van bomen en struiken. Deze therapie kan gebruikt worden bij huisdieren om o.a. de pels gezond te houden, bij angst en paniek en om de gewrichten soepel te houden.

Praktisch:
Waar: Tuiltermolen, Zolderse Kiezel 220, 3511 Hasselt-Kuringen
Parkeren is alleen mogelijk op de parking. Een klein stukje wandelen brengt je bij de Tuiltermolen

Wanneer: 10 maart 2020 om 19 uur

Prijs: 15 euro

Inschrijven:
door te mailen naar info@kruidenkenniscentrum.be en
door overschrijving van het bedrag op rekeningnummer BE82 0689 0965 0768 van het Kruidenkenniscentrum Herkenrode met vermelding van GEMMO en naam/namen van de inschrijver(s).

Infusies, tincturen,… masterclass in samenwerking met Symbio kruidensupplementen (Gavere)

Deze workshop bestaat uit 2 delen. enerzijds bezoeken we het kruidenverwerkende bedrijf Symbio te Gavere. anderzijds de kruidenbereidingen en kwaliteitscontrole.We bekijken hoe op professionele wijze kruidenbereidingen gemaakt worden. We starten met de kwaliteitscontrole van de kruiden, verwerken deze naar een medicinale kruideninfusie, tinctuur en een infusie voor elke dag. Uiteraard bespreken we ook kort de planten waar we mee werken. Er is ook een klein luikje microscopie voorzien. Je gaat naar huis met je eigen bereiding. Deze workshop is praktijkgericht, je gaat dus zelf aan de slag.

Docent Nancy Popieul

Er wordt een biologische maaltijd alsook koffie en thee voorzien. Je hoeft dus zelf niet voor je picknick te zorgen. (wie glutenvrij – lactosevrij eet mag dit op voorhand melden)normale kostprijs workshop €110 dankzij de mooie aanbieding van Symbio kan deze gevolgd worden aan €85 voor wie voor 01 april inschrijft

Wie de opleiding blended learning Herbology volgt ontvangt een attest praktijkuren – Therapeuten uit Nederland ontvangen een attest voor accreditatie (zelf in te dienen)