Pages Menu
Categories Menu

Opleidingen @outdoor

Deze opleidingen gaan door op verplaatsing. Meestal worden deze opleidingen door externe organisatoren aangeboden. Inschrijven doe je dan ook via hen.

Inleiding tot de Klinische Gemmotherapie Heemstede (NL) 1 en 2 november

Geaccrediteerde bijscholing Gemmotherapie door docent & auteur Nancy Popieul

Gemmotherapie is een vorm van plantgeneeskunde waarbij gebruik gemaakt wordt van de jonge knoppen van bomen en struiken. In de traditionele plantgeneeskunde, de fytotherapie, zien we vooral het gebruik van wortel, blad, stengel of de gehele plant. Het gebruik van “embryonaal” plantweefsel kent men al sinds de Egyptenaren. Het was echter Pol Henry, een Belgische arts & homeopaat die hier vorm aangaf en zo de basis legde voor de gemmotherapie. Gemmotherapie is een vorm van complementaire geneeskunde.

Tijdens een tweedaagse bijscholing maak je kennis met de basisbegrippen van deze therapievorm en leren de cursisten over gemmopreparaten die zij in hun eigen praktijk kunnen toepassen. Docent tijdens deze 2-daagse cursus is Nancy Popieul, auteur van diverse boeken over gemmotherapieplantgeneeskunde en natuurlijke gezondheid.

Uiteraard wordt er gestart met een stukje geschiedenis, de bereidingsmethode etc. om al vrij snel over te gaan tot de beschrijving en de functionele toepasbaarheid van een flink aantal gemmotherapeutische preparaten. Na de theoretische inleiding is het de bedoeling om zoveel mogelijk praktisch te werken, zodat deelnemers na het volgen van deze 2-daagse bijscholing er in hun praktijk mee aan de slag kunnen.

De gemmotherapie bijscholing is geaccrediteerd door de:
VBAG, BATC, MBOG, KTNO, NWP , NVVM, NVKH & LVNG.

Accreditaties

  • MBOG: 6 punten (3 orthomoleculair & 3 medisch)
  • NVVM: 4 punten
  • NWP: 3 punten
  • NVKH: 0,5 punt medisch
  • KTNO: ja
  • Kosten: 225 euro inclusief gezonde lunch. (Exclusief boeken en testdozen)
  • Data: vrijdag 1 november en zaterdag 2 november 2019
  • Locatie: De Nieuwe Lente, Raadhuisstraat 56A, Heemstede
  • Meer informatie: scholing@denieuwelente-heemstede.nl
Afbeeldingsresultaat voor de nieuwe lente heemstede

Lezing Burnout, een holistische aanpak (voor professionals) Gavere (B) 05 november

Maak kennis met fytotherapeutische preparaten als ondersteuning bij burnout. Deze lezing gaat door in samenwerking met SymBio Gavere

Info en inschrijven: www.sym-bio.be