Pages Menu
Categories Menu

Phytembryotherapie en gemmotherapie, the next generation

Phytembryotherapie en gemmotherapie zijn twee bijzondere vormen van kruidengeneeskunde. Bij deze methoden van fytotherapie wordt gebruik gemaakt van het embryonaal weefsel van de plant.

Na het behalen van zijn doctoraat aan de universiteit van Leuven verdiepte dokter Pol Henry zich in fytotherapie en ontwikkelde een nieuwe therapeutische methode op basis van extracten uit plantenknoppen. Uit die methode ontstond de gemmotherapie, een drainagetherapie die verder werd ontwikkeld door  Max Tetau.

Klinische gemmotherapie werkt ondersteunend op het metabolisme, fysische processen en ontgifting. Phytembryotherapie werkt sterk op de psychische processen in het lichaam.

Er wordt bij deze therapieën gewerkt met dezelfde plant, de bereidingswijze van het preparaat en de visie zijn de factoren die deze therapieën van elkaar onderscheiden.

Deze twee methoden van fytotherapie zijn complementair aan elkaar en worden dikwijls samen of opvolgend aan elkaar ingezet om het beste resultaat te behalen.

Inhoud opleiding
Geschiedenis
Verwerkingsvormen
Inhoudsstoffen
Drainagesystemen
Homotoxicologie
Functionele proteomik
Cyclische fytosociologie
Gemmotherapie versus Phytembryotherapie
Evolutieleer
Symboliek
Monografieën volgens de evolutieleer
Praktijk

Praktische informatie

Type opleiding:            E-Learning
Duur opleiding:          10 maanden
Prijs:                            € 810 (exclusief 21% btw)
Inbegrepen:                 Gedrukte syllabus, toegangscode online 
                                        platform, begeleiding, examens.
Examens:                     3TMA en 1 EMA
Diploma:                      Attest

Nancy ken ik als een bevlogen natuurgeneeskundige en lerares op het gebied van gemmotherapie. Ze weet op beeldende wijze een groep te inspireren met talrijke voorbeelden uit de praktijk. Kennis van de traditionele fytotherapie combineert ze op een natuurlijke wijze met hedendaagse kennis en toepassingen. Een stukje geschiedenis over medicinale planten komt met haar tot leven en wordt praktisch toepasbaar voor de praktijk.

Armelle D.


Nancy is een heel fijne warme docente. Ik heb bij haar al meerdere opleidingsdagen mogen volgen. Allen waren gericht op de gemmo-therapie. Tijdens de opleidingsdagen heb ik veel geleerd. Ik gebruik de kennis nu nog dagelijks! Ze besteedt veel tijd aan praktische zaken/vragen tijdens de lessen. Ze legt helder uit en maakt het allemaal heel tastbaar door er ook op uit te trekken (het bos in). Naast alle kennisoverdracht verzorgt ze ook een heerlijke lunch. 
Erg tof is het dat ze ook ná een cursusdag nog erg betrokken is; ze denkt graag mee vanuit haar achtergrond bij een complex vraagstuk. 
I.G-O