Webinars

Op deze pagina vind je tal van webinars.  Je schrijft in via de rechtstreekse link.  Bij elke webinar ontvang je een 2-tal uur op voorhand de handouts (notitiepagina's) - na het webinar ontvang je een replaylink geldig gedurende 7 dagen.   Geef je zelf regelmatig webinars?  Aarzel dan zeker niet om je CV en motivatiebrief + thema's door te sturen naar Nancy secretariaat@swn-natuurgeneeswijzen.com.  Misschien heb je zelf ook een tip ivm een bepaald thema waar je graag iets meer over wilt horen.  Stuur je thema door via het contactformulier.  Komt je thema aan bod... dan ontvang jij een gratis link. (*enkel thema's westerse natuurgeneeswijzen komen aan bod... )

Je hebt geen speciale software nodig. Je kan het Webinar volgen vanop je laptop, tablet... Zorg wel voor een goeie internetverbinding. Je ontvangt na inschrijving een bevestiging. 

Wil je graag een webinar herbekijken?  Via de webinars on demand kun je een link aankopen naar een webinar uit het verleden.  Dit webinar is uiteraard niet live maar je kunt wel je vragen via de chat doorsturen en ontvangt via mail een antwoordje. 

Gemmotherapie

Gemmotherapie voor de circulatie - Nancy Popieul - 15/03/2021 18u30 - 90 min  - €49

Heel wat gemmotherapeutische preparaten kunnen ingezet worden bij circulatieproblemen. Dit is een verdieping voor wie al een basiskennis van gemmotherapie heeft. 

https://school-voor.webinargeek.com/gemmotherapie-voor-de-circulatie

Gemmotherapie preconceptie en zwangerschap - Nancy Popieul - 19/04/2021 18u30 - 60 min - €30

Ik neem je tijdens dit Webinar mee in een wereld van veilig gebruik gemmotherapie ter voorbereiding van de zwangerschap en tijdens de zwangerschap. (voorkennis nodig)

https://school-voor.webinargeek.com/gemmotherapie-preconceptie-en-zwangerschap

Gemmotherapie ter voorbereiding van de bevalling - bij baby's, tijdens borstvoeding en bij jonge kinderen - Nancy Popieul - 06/05/2021 18u30 60 min - €30

Een aantal van de gemmotherapeutische middelen kunnen (door goed opgeleide gezondheidsbegeleiders) ingezet worden ter voorbereiding van de bevalling. Sommige kunnen gebruikt worden tijdens borstvoeding in functie van moeder en kind. Een paar kunnen ingezet worden bij baby's en jonge kinderen. (voorkennis nodig)

https://school-voor.webinargeek.com/gemmotherapie-bevalling-en-baby-s

Gemmotherapie kinderen en jongvolwassenen - Nancy Popieul - 17/05/2021 18u30 - 60 min - €30

Tijdens dit Webinar vertel ik je over de gemmotherapie die kan gebruikt worden bij kinderen en jongvolwassenen (stress, huidproblemen, spijsverteringsproblemen...) 

https://school-voor.webinargeek.com/gemmotherapie-kinderen-en-jongvolwassenen

Gemmotherapie voor de stofwisseling - Nancy Popieul - 21/06/2021 18u30 - 60 min - €30

Tijdens dit Webinar kom je te weten welke gemmotherapeutische producten ondersteuning bieden naar het metabolisme. Het gebruik zorgt voor meer energie, beter slapen, betere spijsvertering. 

https://school-voor.webinargeek.com/gemmotherapie-voor-de-stofwisseling

Fytotherapie

Kurkuma - Nancy Popieul - 10/03/2021 18u30 - 60 min - €30

In dit Webinar kom je alles te weten over de bijzondere plant nl de kurkuma. We bekijken ook onder welke vorm je het beste kurkuma gebruikt en wanneer.

https://school-voor.webinargeek.com/kurkuma

Fytotherapie en gemoedstoestanden (verdieping) - Nancy Popieul - 14/04/2021 18u30 - 60 min - €30

Tal van planten werken op gemoedstoestanden en helpen je beter omgaan met stress, angsten, slapeloosheid... 

https://school-voor.webinargeek.com/fytotherapie-en-gemoedstoestanden

Fytotherapie en slaap (verdieping) - Nancy Popieul - 19/05/2021 18u30 - 60 min - €30

Heel veel mensen kampen met slaapproblemen. Vaak wordt het een zoektocht naar de juiste remedie. In dit Webinar ontdek je meer over slapen en de oorzaken van slaapproblemen. Uiteraard krijg je heel veel tips om de juiste remedie te kiezen en beter te slapen. 


Fytotherapie en darmproblemen - Nancy Popieul - 09/06/2021 18u30 - 90 min  - €49

Heel wat planten hebben een positieve werking op onze spijsvertering en de darmen. Dit Webinar is een verdieping waarbij dieper ingegaan wordt op de problematiek en de mogelijkheden om kruidenremedies in te zetten. 

https://school-voor.webinargeek.com/fytotherapie-en-darmproblemen

Aromatherapie

Aromatherapie in de seniorenzorg - Nancy Popieul - 17/03/2021 18u30 - 60 min  -€30

Met aromatherapie werken bij senioren vergt enige kennis. Dit is een introductie Webinar en kan als inleiding gezien worden naar de opleiding Aromatherapie in seniorenzorg en bij levenseinde. 

https://school-voor.webinargeek.com/aromatherapie-in-de-seniorenzorg

Aromatherapie bij kinderen en jongvolwassenen - Nancy Popieul - 21/04/2021 - 18u30 - 60 min - €30

Jongvolwassenen en kinderen hebben heel veel baat bij het gebruiken van de juiste etherische oliën. Het is uiteraard heel belangrijk om deze op een correcte manier te gebruiken. Tijdens dit Webinar geef ik je een introductie. Wil je meer weten, werk je in de jeugdzorg of ben je vroedvrouw? Onze opleiding Aromatherapie bij kinderen en jongvolwassenen is dan zeker iets voor jou. 

https://school-voor.webinargeek.com/aromatherapie-bij-kinderen-en-jongvolwassenen

Aromatherapie bij stress - Nancy Popieul - 26/05/2021 18u30 - 60 min - €30

Tal van etherische oliën kunnen gebruikt worden bij stress en slapeloosheid. Tijdens dit Webinar vertel ik je de bijzonderheden van deze oliën.  

https://school-voor.webinargeek.com/aromatheraie-bij-stress

Aromatherapie in de huisapotheek - Nancy Popieul - 16/06/2021 18u30 - 60 min - €30

Met de zomervakantie voor de deur is het tijd om je huisapotheek op orde te stellen. Etherische oliën zijn hier een leuke aanvulling en vaak heel ruim inzetbaar. Wil je jouw huisapotheek aanvullen met etherische oliën? Dan is dit Webinar zeker een must.

https://school-voor.webinargeek.com/aromatherapie-in-de-huisapotheek

Dossier Natuurlijk gezond

Gezondheid voor moeder en kind (holistische visie) - Nancy Popieul - 12/04/2021 18u30 - 90 min - €49

Zwangerschap en geboorte is een heel bijzondere tijd. Deze 9 maanden maar ook de eerste 7 levensjaren van je kindje leggen de basis voor het verdere leven in gezondheid van lichaam - geest en ziel. Tijdens dit Webinar neem ik je mee in deze bijzondere tijd en geef tips rond voeding, ... maar ook naar gedrag - omgang met broertjes en zusjes... Vanaf najaar 2021 komt een volledige opleiding online speciaal voor mensen die als therapeut koppels tijdens zwangerschap begeleiden of gezinnen vanuit een brede holistische visie willen helpen met de gezondheid van kinderen. 

https://school-voor.webinargeek.com/gezondheid-moeder-en-kind-holistische-visie

Gezondheid: darmflora - Nancy Popieul - 24/02/2021 18u30 - 60 min - €30

Een gezonde darmflora is van cruciaal belang voor de gezondheid. Veel onderliggende problemen ontstaan door een disfunctie van deze flora. Tijdens dit Webinar neem ik je mee in het verhaal van de darmflora, gezonde bacteriën etc. 

https://school-voor.webinargeek.com/dossier-natuurlijkgezond-darmflora

Wildplukken: Zuiverende en aansterkende wilde jonge blaadjes - Nathalie Hermans, de kruidenmin - 18/03/2021 19u - 60 min - €30

De lente is er weer en jonge plantjes schieten uit de grond. Ze hebben al hun groeikracht nodig want het wordt een gevecht om te overleven. Om die strijd aan te kunnen maken ze stoffen aan die ook voor ons, na de winter, gezond, aansterkend en zuiverend zijn. De natuur geeft je precies wat je nodig hebt. In deze Webinar waarin zeven eetbare wilde planten aan bod komen, zien we waarom bladgroen zo gezond is en waarom we zo graag een jong blaadje lusten.

https://school-voor.webinargeek.com/wildplukken-zuiverende-en-aansterkende-wilde-jonge-blaadjes

Slaap lekker - Greta Deconinck - 19/03/2021 om 18u30 - 60 min - €30

Greta neemt je mee doorheen het slaappatroon en waarom slapen zo belangrijk is. Uiteraard gaat ze dieper in op tal van mogelijkheden om beter te slapen en vooral uitgeruster en boordevol energie aan een nieuwe dag te beginnen.

https://school-voor.webinargeek.com/slaap-lekker

Een gezonde mond belangrijker dan u denkt - Greta Deconinck - 26/03/2021 om 18 u 30

Je hebt het thuis geleerd om tandjes te poetsen en je mond te verzorgen. Weetje echter dat heel veel gezondheidsproblemen ook hun oorzaak vinden in mondhygiëne? Tijd dus om dit te ontdekken.

https://school-voor.webinargeek.com/een-gezonde-mond


Basistips wildplukken en 7 lekkere wilde planten - Nathalie Hermans, de kruidenmin - 08/04/2021 19u - 60 min - €30

Onze grootmoeders wisten er wel weg mee. Ze trokken de natuur in, plukten wilde planten en maakten er lekkere gerechten mee. Ook al heb je die kennis niet meegekregen, iedereen kan met wildplukken beginnen. Dat kan al in je eigen achtertuin of op een braakliggend veldje. Stap voor stap met makkelijk te herkennen planten. Die wilde groenten en kruiden zitten boordevol smaak en zijn supergezond. Vaak bevatten ze zelfs méér voedingsstoffen dan industrieel geteelde planten. Na deze online les durf je experimenteren met brandnetel en vogelmuur en kruid je je leven met weegbree en kleefkruid.

https://school-voor.webinargeek.com/basistips-wildplukken-en-7-lekkere-wilde-planten

Gezond oud worden - Greta Deconinck - 16/04/2021 om 18u30 - 60 min - €30

Gezond oud worden dat wilt iedereen maar hoe doe je dat? Greta heeft je tal van tips om je gezondheid in goeie banen te leiden.

https://school-voor.webinargeek.com/gezond-oud-worden

Een update van deze kalender is voorzien op telkens de 15de van de maand - wens je de nieuwsbrief in je mailbox te ontvangen stuur dan zeker een berichtje via het contactformulier