under construction

 Over ons

Momenteel vindt er een bijzondere ontwikkeling plaats waarbij steeds meer (dieren)artsen samenwerkingen aangaan met natuurgeneeskundigen of zich laten bijscholen om hun patiënten op meerdere vlakken te kunnen ondersteunen. Met een opleiding van de School voor Westerse Natuurgeneeskunde beschikt u over de kennis en vaardigheden om deze ondersteuning en (complementaire) behandelingen aan te bieden.

De wetenschap blijft zich ontwikkelen en wat is er mooier dan de moderne wetenschap samenbrengen met de geneeskundige erfenis die teruggaat tot het oude Egypte? Het heden en verleden verbinden opent nieuwe deuren voor de geneeskunde van de toekomst.

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!

Waarom kiezen voor de School voor Westerse Natuurgeneeswijzen

Er zijn verschillende trajecten mogelijk binnen ons instituut. Het aanbod bestaat uit opleidingen en lezingen op locatie, professionele opleidingen, webinar, onlineopleidingen, consultancy en opleidingen op maat voor bedrijven.

Learning@Outdoors
Opleidingen en lezingen op locatie voor groepen. Deze formule is zeer geschikt om op een ontspannen manier in groepsverband kennis op te doen. Er bestaat een vast aanbod aan interessante thema's op bijzondere locaties in binnen- en buitenland. Dit traject is open voor individuele deelnemers maar ook uitermate interessant voor bedrijven en organisaties.

Wens je bijscholing in kleine groep met collega's? Organiseer dan bij jou in de praktijk een bijscholingssalon. Dit is een opleiding op maat. Contacteer ons voor meer informatie en prijzen.

Sinds kort werken wij samen met de abdij van Maredret ten zuiden van Namen. In de abdij is het mogelijk om te overnachten, te lunchen,... in de natuur te vertoeven. De kruidentuin staat te beschikking. Wij organiseren zelf regelmatig residentiële opleidingen. We organiseren er ook graag opleidingen à la carte voor jou groep of vereniging. 

Learning@Work
Deze formule biedt maatwerk voor bedrijven dit zowel consultancy als opleidingstrajecten. zie ook www.nancypopieul.be

Learning@Home
Binnen deze formule bieden wij professionele opleidingen via een online platform dat studenten toelaat zelf hun uren te bepalen. Daarnaast ook korte online opleidingen, webinar en workshops toegankelijk voor iedereen.  

@ about Nancy Popieul

docente - oprichtster en algemeen directeur

Oprichtster Nancy Popieul BSc zette haar eerste stappen in de wereld van natuurgeneeskunde uit nieuwsgierigheid naar de samenhang van het leven. Vanuit die honger naar kennis begon zij met het volgen van diverse opleidingen.

Al meer dan 25 jaar deelt zij haar kennis dankzij de combinatie van haar werk als therapeute en docent waarin ze anderen helpt bij het begrijpen van hun gezondheid. Daarnaast doen bedrijven een beroep op haar om hun producttrainingen te ontwikkelen en te verzorgen. Zij biedt ondersteuning naar vertalingen vanuit het Frans, Engels of Duits,  werkt mee aan het op punt stellen van wetenschappelijke dossiers, salesbook, presentaties,... 

Ook vandaag nog blijft Nancy haar kennis bijschaven. Naast haar Bachelor in Health Science heeft ze verschillende diploma's (herboristerie, gemmotherapie, aromatherapie, fytotherapie, bachbloemen, spagyriek, naturopathie volgens Hildegard van Bingen, phytembryotherapie, veterinaire fytotherapie...)  natuurgeneeskunde aan de muur hangen. In Vlaanderen was zij de grondlegster voor de opleiding gemmotherapie, een discipline die zij tot in de finesses beheerst en waar ze een alom geprezen handboek over schreef. In de boekhandel zijn er nog een aantal werken van haar hand te vinden.

Haar indrukwekkende CV stopt daar niet, Nancy Popieul geeft op inspirerende wijze lezingen en trainingen bij bedrijven en verenigingen. Ook begeleidt ze werknemers, individueel en in groepsverband, rond het thema burn-out.

Het oprichten van een instituut waar professionals zich verder kunnen bekwamen op diverse vlakken binnen de geneeskunde is de kroon op haar werk. Het zaadje dat ruim 25 jaar geleden is geplant, staat nu in volle bloei. Nu is het moment om samen met ons verder te groeien, the sky is the limit.