Onze docenten

Wil je zelf docent worden bij ons?  Stuur dan je cv en motivatiebrief naar Nancy Popieul, secretariaat@swn-natuurgeneeswijzen.com

@ about Nancy Popieul

Nancy is van kindsbeen af geïnteresseerd in de natuur en natuurgeneeswijzen. Haar passie ligt in het ontdekken van alle aspecten van Leven. Haar inspiratiebron is de filosofie van Hildegard Van Bingen. Een leven geïnspireerd op Liefde, Leven en Gezondheid. Voor haar is Lichaam, Geest en Ziel met elkaar verweven en is gezondheid gebaseerd op evenwicht in deze 3...

Zij studeerde o.a. herborist, gemmotherapie, fytotherapie, bachbloemen, aromatherapie, spagyriek en orthomoleculaire geneeskunde. Haar opleidingen genoot ze niet alleen in Vlaanderen maar vooral in Wallonië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, ... Daarnaast besliste zij om op latere leeftijd ook nog een universitaire studie Health Science in de Uk aan te vatten. Zij blijft zich continue bijscholen in diverse disciplines. Nancy is auteur van volgende boeken:  'Planten, levenskracht en DNA - Zeewier de toekomst - Alchemische spagyry - Handboek voor klinische gemmotherapie - Praktische gids gemmotherapie voor dieren - kleine praktische gids aromatherapie - Symfonie van Leven

Ondertussen ook al zo'n 25 jaar docente en producttrainer voor diverse bedrijven. Vanuit haar grote passie is zij gestart met de School voor Westerse Natuurgeneeswijzen.

www.nancypopieul.be 


@ about Greta Deconinck 

De rode draad doorheen Greta haar leven is iets betekenen voor de andere, een luisterend oor, een ondersteunend gesprek, samen op weg gaan ,...

In haar schoolstudies richtte zij zich vooral op het ondersteunen van het fysieke lichaam, zo studeerde ze af als verpleegaspirante en medisch secretaresse.

Als ontspanning gaat ze graag wandelen in de natuur, de natuur heeft ons zoveel te bieden...vandaar ook haar interesse in natuurgeneeskunde.

Zo volgde ze diverse jaartrainingen als herborist, gemmotherapeut, aromatherapeut, orthomoleculair therapeut, Bach bloemen en een 4-jarige opleiding tot Centering Practitioner.

Het lichaam ziet zij vanuit een holistisch aspect, een drie-eenheid: lichaam, geest, ziel. We bestaan als hele persoon niet uit afzonderlijke delen, maar uit een geheel. Iedere onevenwicht beïnvloedt ons totale persoon van zijn.

Nog steeds volgt zij talrijke bijscholingen.

In 2017 startte zij met een praktijk waar zij cliënten individueel begeleid. Verder deelt zij haar kennis via artikels die ze schrijft en is zij gastdocent in verschillende vakgebieden van de natuurgeneeswijzen.

Greta verzorgt voor de School voor Westerse Natuurgeneeswijzen de opleidingen rond voeding zoals de Nutritherapie, een aantal modules binnen de Herbology alsook Webinars

www.bodyharmony.be 


@ about Martine Van Huffel

Martine Van Huffel is herboriste, die kennis van kruiden verwierf zowel door binnen­ als buitenlandse opleidingen en vorming maar ook door het leiden van een eigen herboristen praktijk.

Martine: Ik ben een gediplomeerd herboriste, die kennis van kruiden verwierf zowel door binnen­ als buitenlandse opleidingen en vorming maar ook door het leiden van een eigen herboristen praktijk. 

Sedert meerdere jaren geef ik mijn kennis door als docente kruidenkennis, volksgeneeskunde en kruidentherapie aan verschillende vormingsinstituten en praktijkgerichte opleidingen en voordrachten. Bovendien leid ik ook herboristerie De Eyneakker, waar aan kleine of middelgrote groepen cursisten tijdens één­ of meerdaagse sessies vorming verstrekt wordt over de toepassing van kruiden met een heilzame werking voor mensen en dieren.

Martine deelt haar passie graag in haar boeken Leni's kruidenboek en Raphaels kruidentocht

Meer over Martine : https://www.eyneakker.be

@ about Anke Welten

Anke studeerde  Westerse Kruidengeneeskunde gevolgd aangevuld met een studie Meester Herborist, Gemmotherapie en een Plato opleiding Medische basiskennis.  

Anke: De natuur in al zijn facetten heeft me altijd geboeid, vooral het feit dat de mens door middel van de natuur zichzelf altijd heeft weten te helen. De huidige reguliere geneeskunst is gestoeld op natuurlijke geneeswijze. Als kind trok ik met mijn opa de natuur in. Hij leerde me namen van bloemen en bomen. Plukte Kamille om te drogen voor thee. Hier werd mijn basis gelegd. Voor mij was het een logische stap om de opleiding Fytotherapie/ Herborist te gaan volgen. 

meer over Anke en haar opleidingen :https://lwww.tellusnaturalcare.nl