Onze docenten

Wil je zelf docent worden bij ons?  Stuur dan je cv en motivatiebrief naar Nancy Popieul, secretariaat@swn-natuurgeneeswijzen.com

@ about Nancy Popieul

Nancy is van kindsbeen af geïnteresseerd in de natuur en natuurgeneeswijzen. Haar passie ligt in het ontdekken van alle aspecten van Leven. Haar inspiratiebron is de filosofie van Hildegard Van Bingen. Een leven geïnspireerd op Liefde, Leven en Gezondheid. Voor haar is Lichaam, Geest en Ziel met elkaar verweven en is gezondheid gebaseerd op evenwicht in deze 3...

Zij studeerde o.a. herborist, gemmotherapie, fytotherapie, bachbloemen, aromatherapie, spagyriek en orthomoleculaire geneeskunde. Haar opleidingen genoot ze niet alleen in Vlaanderen maar vooral in Wallonië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, ... Daarnaast besliste zij om op latere leeftijd ook nog een universitaire studie Health Science in de Uk aan te vatten. Zij blijft zich continue bijscholen in diverse disciplines. Nancy is auteur van volgende boeken:  'Planten, levenskracht en DNA - Zeewier de toekomst - Alchemische spagyry - Handboek voor klinische gemmotherapie - Praktische gids gemmotherapie voor dieren - kleine praktische gids aromatherapie - Symfonie van Leven

Ondertussen ook al zo'n 25 jaar docente en producttrainer voor diverse bedrijven. Vanuit haar grote passie is zij gestart met de School voor Westerse Natuurgeneeswijzen.

www.nancypopieul.be 


@ about Greta Deconinck 

De rode draad doorheen Greta haar leven is iets betekenen voor de andere, een luisterend oor, een ondersteunend gesprek, samen op weg gaan ,...

In haar schoolstudies richtte zij zich vooral op het ondersteunen van het fysieke lichaam, zo studeerde ze af als verpleegaspirante en medisch secretaresse.

Als ontspanning gaat ze graag wandelen in de natuur, de natuur heeft ons zoveel te bieden...vandaar ook haar interesse in natuurgeneeskunde.

Zo volgde ze diverse jaartrainingen als herborist, gemmotherapeut, aromatherapeut, orthomoleculair therapeut, Bach bloemen en een 4-jarige opleiding tot Centering Practitioner.

Het lichaam ziet zij vanuit een holistisch aspect, een drie-eenheid: lichaam, geest, ziel. We bestaan als hele persoon niet uit afzonderlijke delen, maar uit een geheel. Iedere onevenwicht beïnvloedt ons totale persoon van zijn.

Nog steeds volgt zij talrijke bijscholingen.

In 2017 startte zij met een praktijk waar zij cliënten individueel begeleid. Verder deelt zij haar kennis via artikels die ze schrijft en is zij gastdocent in verschillende vakgebieden van de natuurgeneeswijzen.

Greta verzorgt voor de School voor Westerse Natuurgeneeswijzen de opleidingen rond voeding zoals de Nutritherapie, een aantal modules binnen de Herbology alsook Webinars

www.bodyharmony.be 


@ about Kitty van Gils

Mijn naam is Kitty van Gils en ik kom uit Nederland. Ik ben altijd zeer gefascineerd door wie de ander is en wat hem/haar bezig houdt. Vandaar dat ik in mijn jonge jaren een studie Agogisch werk volgde en daarna de inservice-opleiding tot psychiatrische verpleegkundige. Als jongvolwassene veranderde mijn leven van de ene op de andere dag: ik bleek een degeneratieve aandoening te hebben en raakte daardoor ernstig gehandicapt. In plaats van zorgverlener werd ik zorgvrager. De reguliere geneeskunde kon me helaas niet helpen waardoor ik 8 jaar volledig rolstoelafhankelijk werd.

 In mijn zoektocht naar gepaste hulp, kwam ik bij Mesologie uit. Ik vond de holistische visie fantastisch. Door de totale mens achter de klachten te zien én te behandelen plus het zelfgenezend vermogen aan te spreken, bleek het onmogelijke toch mogelijk. Het degeneratieve proces werd gekeerd en langzaamaan ben ik genezen. En dat enkel met natuurlijke middelen en voeding- en leefadviezen.

Wat een cadeau … dat wilde ik ook kunnen! Dus begon ik in 2002 met de opleiding en in 2009 opende ik mijn eigen praktijk als Mesoloog

Inmiddels zijn we 15 jaar verder en werk ik nog met veel plezier. Ondertussen heb ik nog verschillende andere opleidingen genoten. Superinteressant maar vaak wel met nóg meer kennis, nóg meer in het hoofd. Ik voelde een steeds grotere behoefte bovenkomen om meer vanuit mijn hart, gevoel en intuïtie te gaan werken. Ik startte met de opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen. Het bleek helemaal mijn ding te zijn, wat een ontdekking! Persoonlijke ontwikkeling via allerlei creatieve werkvormen. Ik heb inmiddels verschillende coach-en specialisatiejaren mogen volgen o.a. om groepen te begeleiden.

Ik heb heel veel ont-dekt. Dat wat bedekt was mocht naar boven komen. Dat is mijn inspiratiebron geweest om zelf Ont-dekkingsreizen te gaan schrijven en begeleiden. Ik vind het prachtig te zien hoe deelnemers ontdekkingen doen, contact krijgen met hun ware zelf en daardoor groeien in hun bewustzijn.

Ik ben dankbaar dat ik door de Ont-dekkingsreizen te faciliteren mag bijdragen aan geluk en gezondheid. Zowel Mesologie als Creatieve Coaching gaan over balans.. Beide spreken de unieke mens aan en nodigen uit tot ontwikkeling. Beide kennen geen goed of fout, enkel dat alles een functie heeft en is…. Beide doen er toe. En dat is wat mij blijft fascineren…

Meer informatie over mij en mijn werkwijze kun je vinden op www.kittymesologie.nl waar je kunt doorklikken naar of Mesologie of naar Creatieve Coaching

Kitty start in oktober met lessen creatieve coaching. Binnenkort meer nieuws


@ about Anke Welten

Anke studeerde  Westerse Kruidengeneeskunde gevolgd aangevuld met een studie Meester Herborist, Gemmotherapie en een Plato opleiding Medische basiskennis.  

Anke: De natuur in al zijn facetten heeft me altijd geboeid, vooral het feit dat de mens door middel van de natuur zichzelf altijd heeft weten te helen. De huidige reguliere geneeskunst is gestoeld op natuurlijke geneeswijze. Als kind trok ik met mijn opa de natuur in. Hij leerde me namen van bloemen en bomen. Plukte Kamille om te drogen voor thee. Hier werd mijn basis gelegd. Voor mij was het een logische stap om de opleiding Fytotherapie/ Herborist te gaan volgen. 

meer over Anke en haar opleidingen :https://lwww.tellusnaturalcare.nl