Aromatherapie en hydrolaten

Al eeuwenlang worden etherische oliën gebruikt om lichamelijke en psychische klachten te behandelen en lichaam en geest in balans te brengen. De laatste jaren wint het gebruik van hydrolaten/hydrosols ook steeds meer aan terrein binnen de natuurgeneeskunde. Therapie met essentiële oliën en hydrolaten kan zowel bij mens als dier op professionele wijze worden ingezet.

Docent Nancy Popieul, docente aromatherapie sinds 1997 - auteur 'kleine praktische gids aromatherapie' - gastspreker toonaangevende bedrijven 

Binnen de aromatherapie zijn veel mogelijkheden... net als het werken met aromatherapie wil ik graag voor elk wat wils aanbieden. Zo kun je regelmatig workshops volgen die heel praktisch gericht zijn, of je stap in opleiding in,... 

Artisanaal distilleren in de tuin (Antheit,Wanze)

Graag een distillatieproces bijwonen en genieten van een zomerse namiddag in de tuin?  Dat kan tijdens de maanden juni tot augustus organiseer ik regelmatig distillatiemomenten in de tuin. Onder het nuttigen van een kopje kruideninfusie of ice-tea en versnaperingen ontdek je het proces van distillatie, het verschil essentiële olie en hydrolaat en uiteraard heel veel over de plant die gedistilleerd wordt op dat moment. 

Dit kan een ideaal uitstapje zijn naar de Belgische Ardennen. Je vind mijn tuin in Antheit, Wanze op 5 kms van Hoei - 35 kms van Luik - 40 kms van Namen - 40 kms van Durbuy (makkelijk te bereiken vanuit Leuven, Hasselt, Maastricht) (gezien beperkt aantal plaatsen is inschrijven noodzakelijk) kinderen jonger dan 12 jaar hoef je niet in te schrijven - de tuin is wel niet afgesloten en geen speeltuin - de tuin is niet echt rolstoeltoegankelijk maar er kan wel iets geregeld worden, neem even contact op via mail en we bespreken de mogelijkheden)

Aromatherapie Start and Go

Wil je graag een opleiding volgen maar lukt het je niet om deze financieel in een keer te betalen. We bieden graag de kans om de opleiding toch te volgen. Stuur een voorstel via het invulformulier op de website. We nemen dan contact op met je. Je ontvangt een aangepaste factuur. Dit is een extra service die we bieden in moeilijke tijden en omdat we graag de opleidingen toegankelijk maken voor iedereen. Om administratieve redenen dienen wij 10% kosten op het totaalbedrag te rekenen.