Opleiding Herborist 

De online opleiding tot herborist, georganiseerd door de School voor Westerse Natuurgeneeswijzen biedt een fascinerende reis door de wereld van geneeskrachtige planten en kruiden. Deze scholing, die voldoet aan alle voorwaarden van de Europese wetgeving, biedt deelnemers een solide basis in de theorie en praktijk van herboristerie.

Door een mix van online leermodules en eventueel praktische workshops, krijgen studenten een diep inzicht in de traditionele en moderne toepassingen van planten voor de gezondheid.

De School voor Westerse Natuurgeneeswijzen heeft ondertussen een goede reputatie opgebouwd door haar expertise in digitale start- en vervolgopleidingen.

De online opzet van de cursus maakt het mogelijk voor Nederlandstalige studenten uit verschillende hoeken van Europa (en daarbuiten) om deel te nemen en hun kennis van de herboristerie te verdiepen zonder de belemmeringen van geografische afstanden. Dit biedt flexibiliteit in het leerproces, waarbij studenten in hun eigen tempo kunnen studeren. De opleiding herborist verzekert studenten ervan dat de kennis die zij opdoen relevant en erkend is binnen het professionele veld. Het curriculum is ontworpen om niet alleen de identificatie en toepassing van geneeskrachtige planten te behandelen, maar ook de juridische en ethische aspecten van het werken als herborist. Dit bereidt afgestudeerden voor op een carrière in de herboristerie, waarbij ze in staat zijn om op een veilige, verantwoorde en effectieve manier met kruiden te werken, rekening houdend met zowel de gezondheid van hun cliënten als de duurzaamheid van het plantenrijk.

Start and go 

Je kiest voor de volledige opleiding of je gaat voor modules... Bij de volledige opleiding ontvang je bij aanvang de toegang tot het platform en de volledige syllabus.  Op het eind van elke module neem je deel aan het examen. Bij de opleiding in modules betaal je per deel, op het eind van de module neem je deel aan het examen. Je betaalt de opleiding per module. Er zijn in principes 8 modules per jaar... jij bepaalt de snelheid... Instappen doe je voor beide formules wanneer het jou past. 

Classroom-online

Is vergelijkbaar met een klassieke jaaropleiding: Je studeert thuis via het online platform maar neemt deel op de vastgelegde lesdata aan een online les. Deze opleiding is niet in modules maar een doorlopende jaaropleiding (in totaal 4 jaar) (eindexamen online) 

data 2024: donderdag: 22 februari - 14 maart - 18 april  - 6 juni - 27 juni  - 26 september - 24 oktober - 21 november - 19 december 2024 telkens van 18u30-20u30

data start 1e jaar herborist najaar 2024: 16 oktober - 13 november - 11 december -15 januari 2025 - 19 februari 2025 - 19 maart 2025 - 16 april 2025 - 14 mei 2025 - 11 juni 2025