Ik ben al gans mijn leven gefascineerd door Hildegard van Bingen. Als kind ben ik in contact gekomen met Hildegard via een toeristisch bezoek.  Tijdens de opleiding herborist viel haar naam terug en ben ik mijn zoektocht gestart. Ondertussen ben ik al sinds 1995 haar visie, geneeskunde, haar leven aan het bestuderen en integreren in een praktijk voor individuele begeleiding en tal van opleidingen. Ondertussen mag ik ook al 20 jaar mensen begeleiden en inspireren tijdens de residentiële workshops in de abdij Sankt Hildegardis. (Duitsland) Elke opleiding is anders en heerlijk.

Ik vind het dan ook heerlijk om mensen mee te nemen in de filosofie van Hildegard van Bingen. Haar visie over holistische geneeskunde, kruiden, edelstenen, voeding, muziek, visioenen en prachtige mandala's.

Zien dat dit elke deelnemer op een of andere manier raakt maakt mij intens en diep gelukkig.

Covid-19 zorgde voor ervoor dat de opleiding in 2021 niet kan doorgaan in de abdij.  Ter introductie geef ik een dag in België (omgeving Hoei) - Waar een deur (tijdelijk) gesloten wordt, gaat een andere open... Daarom heb ik besloten om een ganse opleiding rond de geneeskunde van Hildegard en haar filosofie via het online platform aan te bieden.  De opleiding in de abdij gaat vanaf 2022 weer door en krijgt dan ook een volledige nieuwe look en invulling met meer verdieping.  Voor wie al ingeschreven was op de opleiding (2020 -2021) die helaas geannuleerd werd - ontvangt een gratis de mogelijkheid om de online opleiding te volgen.  Deze deelenemrs ontvangen uiteraard als eerste de data voor 2022.